Дефинитивни податоци за трговската размена на Македонија во 2018 година

Според дефинитивните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари

Прочитај повеќе

Извозот пораснал за 16,9% а увозот за 12,2% за периодот јануари – октомври 2017 година

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари – октомври 2017 година, изнесува 4 657 736 илјади

Прочитај повеќе

Расте и извозот и увозот во Македонија за периодот јануари-август 2017 година

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари-август

Прочитај повеќе

Извозот од Македонија е зголемен за 5,4% во периодот јануари-ноември 2016 година

Изразено во евра, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари- ноември 2016 година, изнесува 3

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!