Раст на извозот од 14,1% и 11,2% кај увозот за периодот јануари – јуни 2019 година

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари – јуни 2019 година, изнесува 194.235.989.000 денари и

Прочитај повеќе

Русија: Увозот на македонски производи се реализира без никаков проблем

Руските царински власти потврдија дека увозот на македонски производи се реализира без никаков проблем. Три камиони свежо овошје и зеленчук

Прочитај повеќе

Извозот пораснал за 16,9% а увозот за 12,2% за периодот јануари – октомври 2017 година

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари – октомври 2017 година, изнесува 4 657 736 илјади

Прочитај повеќе

Расте и извозот и увозот во Македонија за периодот јануари-август 2017 година

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари-август

Прочитај повеќе

Извозот од Македонија е зголемен за 5,4% во периодот јануари-ноември 2016 година

Изразено во евра, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари- ноември 2016 година, изнесува 3

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!