Петров:Најголемата поддршка за македонските стартапи во 2022 година ќе дојде преку Хибридниот инвестициски фонд од 27 милиони евра

Иднината им припаѓа на стартапите, вака директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), Коста Петров денеска ја најави

Прочитај повеќе

ФИТР: 368 компании продолжуваат во процесот на финална селекција за комерцијализација на иновации

Вкупно 368 домашни компании продолжуваат во процесот на финална селекција на Јавниот повик за комерцијализација на иновации на ФИТР. Проектите

Прочитај повеќе

455 домашни компании кои конкурирале на јавниот повик од ФИТР, влегуваат во фаза на претселекција

Во фазата на прво оценување, 455 домашни компании кои конкурирале на јавниот повик за комерцијализација на иновации од ФИТР, влегуваат

Прочитај повеќе

Фондот за иновации организираше средба меѓу израелски инвеститори и македонски компании – корисници на ФИТР

Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со амбасадата на Израел во Македонија, денеска организираше средба меѓу израелски инвеститори

Прочитај повеќе

ФИТР: Македонија искористила само девет проценти за иновативни проекти

За иновативни проекти Македонија искористила само девет проценти од вкупно 9,5 милиони евра што и се на располагање преку проектот

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!