11 фотоволтаични електрани ќе се градат во Свети Николе и Македонски брод

Инвеститорите од деветте компании кои ќе ги градат фотоволтаичните електрани, денеска ги добија договорите за градба на 11 локации на

Прочитај повеќе

Три фотоволтаични електроцентрали бараат лиценца за да продаваат струја без повластени тарифи

Четири лиценци за производство на електрична енергија, од кои три се за фотоволтаични електроцентрали што нема да користат повластена тарифа

Прочитај повеќе

Во понеделник оглас за заинтересирани инвеститори за изградба на фотоволтаични централи

Оглас за заинтересирани инвеститори за изградба на фотоволтаични централи со вкупна моќност од 35 мегавати на државно земјиште ќе биде

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!