doXteam ве повикува да бидете дел од нашиот ХАКАТОН на тема “Two Way Authentication Using Fingerprint Sensor”

doXteam ве повикува да бидете дел од нашиот ХАКАТОН на тема “Two Way Authentication Using Fingerprint Sensor” на кој ќе се изработува софтвер кој ќе овозможи поголема заштита на личните податоци при секојдневното користење на интернетот.

Сите сме свесни дека денес безбедноста на личните податоци кои ги оставаме на социјалните мрежи и други апликации е од огромна важност. Денес, повеќето уреди имаат вграден сензор за отпечаток од прст, а нашата цел е тоа да го искористиме максимално.

Хакатонот има за цел да привлече млади и мотивирани ентузијасти кои имаат страст да работат на ваков проект, а имаат и познавања од областа на развој на софтвер, мобилни апликации и сл. Би сакале да нагласиме дека вие имате целосна слобода при изборот на програмски јазици и технологија за изработка на софтверот.

Овој настан предвидува работа во тимови (најмногу тројца по тим), кои имаат вештини за програмирање и желба да креираат уникатен софтвер. Тимовите ќе ги форимираме заедно пред почетокот на хакатонот, а добредојдени се и веќе формирани тимови.

Како награда за најдобрите проекти кои ќе произлезат од овој ХАКАТОН, doXteam ќе овозможи простории и опрема (Apple Mac Mini, iPad Mini, Android телефон – сите со fingerprint sensor) за завршување на започнатиот проект. Кога ќе се заврши проектот, горенаведената опрема останува кај тимот кој го реализирал проектот, а doXteam ќе продолжи да пружа максимална поддршка на тимот кој што ќе победи.

За учество на овој ХАКАТОН пожелно е да се пријавите на следниов линк – http://goo.gl/forms/9u4hbLQT0H

Хакатонот ќе се одржи на 28 и 29ти мај во 11 часот во просториите на doXteam на ул. Пиринска 29 (спроти хотел Амбасадор) Дебар Маало.

http://www.doxteam.com/ 

Почеток 28 Мај од 11 часот до 29 Мај до 14 часот

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!