6 Boot Camp академии за лето 2016 (бесплатен период од 1 недела)

NewMan’s Business Accelerator

Дали сакаш да станеш Андроид девелопер, графички дизајнер или да ги изостриш своите кариерни вештини и да напредуваш?

Летниот период е одличен за едукација доколку преку годината сте зафатени со работни или училишни обврски, затоа овој јули ви даваме можност да ги истакнете своите таленти, да бидете забележани од компаниите и притоа да добиете квалитетно кариерно насочување кое ќе ви помогне на патот кон успехот. И сето тоа можете да го искусите во првата недела БЕСПЛАТНО, а потоа ако ви се допадне да продолжите на платениот дел од академијата по цена од 4500 денари. Во периодот од 6ти до 27ми јули истакнете ја својата креативност и приклучете се на еден од 4те интензивни курсеви: Илустратор, Фотошоп, Развој на Андроид мобилни апликации и Кариерен развој и планирање.

1. ADOBE ILLUSTRATOR CC

На овој курс ќе поминете 8 теми и тоа: Запознавање со алатките, манипулација со детали, организирање и боење, трансформации и дисторзии, цртање на патерни, форматирање на текст, модифицирање и комбинирање објекти, критики и насоки од експерти во полето.

Финален проект: визуелен идентитет кој што ќе биде интеграција од се што е научено на курсот.
Mентор: Гоце Велески, креативен директор во Кајгана Медиа со 7 годишно искуство.
Максимум учесници: 15

Дознај повеќе на: http://www.newmansba.com/subject/adobe-illustrator-cc-goce-veleski

2. ADOBE PHOTOSHOP CC

На овој курс ќе поминете 8 теми и тоа: корекција на слики и користење на “Toolbar”, дигитална обработка на слики, слоевитост и маски, манипулација со фотографии, филтери, спојување модели, едитирање и работа со текст, трансформации.

Финален проект: дизајнирање на постер за филм
Mентор: Гоце Велески, креативен директор во Кајгана Медиа со 7 годишно искуство.
Максимум учесници: 15

Дознај повеќе на: http://www.newmansba.com/subject/adobe-photoshop-cc-goce-velevski

3. ANDROID APPLICATIONS DEVELOPMENT

На овој курс ќе поминете 8 теми и тоа: каде се користи Андроид и можности за вработување, едноставна to-do апликација, адаптери, листање, фрагменти, користење интенти, таб бар навигации, аудио и видео, користење API за лоадирање податоци, JSON, GSON, аплоадирање на Google Store, начини за монетизирање на апликацијата.

Финален проект: Практична работа на апликацијата BUZZ
Mентор: ментор – Никола Соколов, основач на Buzz со 4 годишно искуство.
Максимум учесници: 15

Дознај повеќе на: http://www.newmansba.com/subject/android-app-development-nikola-sokolov

4. CAREER EDGE

На овој курс ќе поминете 7 теми и тоа: Личен развој, креирање на CV и мотивационо писмо, постигнување баланс помеѓу професионалниот и приватинот живот, комуникациски вештини, тимска работа, лидерство, кариерен план.

Финален проект: Изработка на личен кариерен план
Mентор: Ивана Најдоска, менаџер на Њу Менс Академиите и сертифициран фасилитатор со 10 годишно искуство
Максимум учесници: 15

Дознај повеќе на: http://www.newmansba.com/subject/career-edge-ivana-najdoska

Изразете ја вашата креативност, истражете што е она што би сакале да го работите, а притоа зголемете ги шансите за да добиете стипендија од компанија за Њу Менс Академиите 2016-2017. Местата се ограничени, пријавете се на: https://goo.gl/91Vyuf

За повеќе информации јави се на: 072 220 484

NEW MAN’S ACADEMIES: Нашата цел е да ви овозможиме едукација од највисок квалитет со професионални ментори од компании, врвна наставна програма креирана според најновите барања на пазарот, интерактивно учење преку работа на реални проекти, секојдневна примена на вештините кои ги стекнувате, можности за вработување, како и стипендирање на најдобрите студенти од врвни македонски компании за програмите на Њу Менс Академиите 2016-2017.

Аплицирајте на: https://docs.google.com/forms/d/1EjiN8t3fXZhsKNIkYqwj38QfknXgvuCWrlOd6xpMXmQ/viewform?c=0&w=1

Датум: 6 Јули (Среда) од 17 часот

Локација: Женевска 17б, 1000 Скопје

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!