Како изгледал Њујорк во 1939 година, видеото е во боја!

За многу луѓе Њујорк е еден од симболите на капитализмот, градот кои има над 50 облакодери повисоки од над 200 метри и е глобалното јадро на меѓународниот бизнис и трговија и е еден од трите „командни центри“ во светската економија (заедно со Лондон и Токио).

Добро сме го виделе сето тоа, дури и да не сме биле во Њујорк, благодарение на интернетот и телевизијата. Но тоа што фасцинира, е дека и покрај големата депресија која започна 1929 година а заврши во 1939 година, Њујорк изгледал неверојатно уште во 1939 година, а ова видео во боја кажува многу повеќе од што и да се напише и зборува каков град бил уште тогаш.

Уживајте во видеото, и за мирен ден не правете споредби со Македонија и што ние сме правеле во 1939 година.

error: Content is protected !!