iPhone 7 e дупло побрз од најдобриот Android телефон

Имаше некои индикации дека iPhone 7 ќе биде најбрзиот паметен телефон во светот, а сега таквите предвидувања добиваат и потврда. Најновите мерења покажуваат дека на Apple, најновиот модел на iPhone, е два пати побрз од најдобриот Android телефон, кои во моментов може да се купи.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus на Geekbench тестовите постигнаа околу 3,450 и 5,630, а А10 Fusion чипот во новиот iPhone е дупло побрз од iPhone 6 и е многу поефикасен. Тоа е така затоа што А10 Fusion чипот користи комплетно нова архитектура која овозможува брза обработка кога тоа вие потребно односно можност за користење помала сила кога тоа не вие потребно.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus се најбрзите телефони во светот, најверојатно iPhone 7 ќе доминира на графиконите за брзина во следната година а можеби и повеќе.

 

error: Content is protected !!