Есенски обуки за ЕУ фондови и грантови

EU Funding Accelerator & Academy

Дадете им можност на вашите идеи да станат реалност!
Имате идеја за проект која би имала големо влијание, но немате доволно средства да ја реализирате?
Сте слушнале за можностите за финансирање со помош на програмите на Европската комисија, но не сте сигурни како да стигнете до тие средства?

Учесниците на Академијата за ЕУ фондови (EU Funding Accelerator & Academy) добиваат едукација, подготовка и изработка на апликација за ЕУ грант, со вклучени 2 и 3 дена практична подготовка и обуки во Скопје во терминот во месец Ноември.

Дополнително:
Добиваат и дополнителни консултантски 20 дена за 2 дневните и 40 дена за 3 дневните подготовки.
Ќе имаат можност да работат со партнери и странски експерти, консултанти од ЕУ земји членки во пакетот кој е вклучен во агендата и акциониот план за избраната тренинг подготовка.

За кого е наменета:
Учеството е наменето за сите правни и физички лица претставници на организации, или пак за лична надоградба за сертифициран (EU Funding Manager)!

Годишна програма:
Во годишната програма за подготовка на апликации за ЕУ грантови, покрај редовната програма, нудиме 2 дневни и 5 дневни тренинг обуки преку есен кои ќе ви овозможат да стекнете есенцијални, практични и напредни знаења и вештини за успешно да го менаџирате процесот на аплицирање, добивање и имплементација на грант.

Немена на грантовските средства:
Ова е бенефит за вашето правно лице, за развој на нов производ, за набавка на нова опрема, за продирање на нов пазар, комерцијализација на иновација или промоција на вашата компанија или организација.

Обуките и модулите кои може да ги изберете ги покриваат програмите: HORIZON 2020, COSME 2014-2020, Europe for Citizens, Media Program, Creative Europe, Erasmus+.

*Датумот за апликација за 2 дневна есенска школа (Modul2) за ЕУ фондови и грантови е следниот::
1) Термин: 23-24 Ноември 2016, Скопје

Котизација: 9,400 ден
(со вклучено: обука, материјали, (draft App), сертификат, транспорт од поголемите градови во МК, сместување, полн пансион доручек, ручек, вечера)
*Напомена: За учесниците кои се од Скопје, котизацијата е 6,400 ден.

*Сите учесници добиваат сертификат при успешно завршената работа и проверка на знаење на избраниот модул од академијата кој го посетувале.

Низ периодот подготвителната школа за ЕУ Финансирање, ние поставиме нови темели во едукативниот процес и практична подготовка на вашите апликации. Со помошта на веќе истакнати консултанти од земјата и од странство, дозволете ни да ви го покажеме целосниот процес на изработка на една апликација за ЕУ проект, како и можностите кои ЕУ ги нуди на Македонија и бизнисите во неа.

Не секогаш е лесно да се отворат нови можности за надоградба на вашиот бизнис, но кога таа можност е пред вашите врати, останува на вас дали ќе ја отворите таа врата и искористите можноста за користење на овие наменски фондови кои се на располагање.

Ве очекуваме!
+389 02 311 0505
+389 02 311 1455
+389 72 724 166
akademija@ilumine.mk

Регистрација: https://docs.google.com/forms/d/13BGHJKg4u2Thu8Sz11xnuM8b6qjspZdUAde3Vw2zmEM/viewform?edit_requested=true

Датум:23-24 Ноември 2016, Скопје

Локација: Emkice Innovation Center & MBAN – Macedonian Business Angels Network ,Улица  Македонија 33, 1000 Скопје

error: Content is protected !!