Пријавување за Global Game Jam Македонија 2017

Драги џемери, дојде моментот на официјално отварање на пријавувањето за Global Game Jam Македонија 2017.

Земете го најмоќното оружје, купете го најдобриот армор и тргнете на LFG (looking for group) од 20ти до 22ри Јануари на ФИНКИ во Скопје и Совет на Општина Битола во Битола.

Сите оние кои сакаат да прават игри, без разлика дали се девелопери, цртачи, музиканти, љубители на игрите, мрчатори и продуценти или пак едноставно сакаат да работат во гејминг индустрија, ова се вашите 5 минути (48 часа екшли)!

Треба да направите две работи:
Да се пријавите тука:
https://goo.gl/Jf19LW (за Скопје) или
https://goo.gl/SlmgA1 (за Битола)

и ЗАДОЛЖИТЕЛНО да купите билет кој чини 100 денари тука:
https://goo.gl/wNSckF (Донесете го на 20ти на регистрацијата. Секој учесник мора да има билет. Ни треба ова дечки за евиденција.)

Секој учесник од дома треба е да си исфарма:
– Продолжен кабел
– Wifi стик (за оние со десктоп компјутери)
– Чиста долна облека (исто така опционално)

Овој пат како ко-организатори имаме среќа да ни се Shadowgrid кои покрај организациски ќе ни обезбедат и ментори-експерти кои ќе ви помагаат во кодирањето или пак околу Unity engine.

Ние се погриживме да имате оброци, грицки и пијалаци. Ќе имате и Red Bull и нон-стоп кафе и чај од LioCafe.

Годинава локацијата во Скопје ја ограничуваме на околу 100 луге. Мораме поради логистика… Ако некој закасни, нека повели во Битола. Таму нема ограничувања 🙂

Важно! Од оваа година има промени во глобалната организација и затоа
малолетни лица треба да бидат придружувани од родител или старател.

Раширете го зборот и муабетот и се гледаме на 20ти!

error: Content is protected !!