10-те најдобри мотивациски говори според Motivation Grid

Дали некогаш на Вас ви се случило некоја реченица или говор да ве натераат да размислувате поинаку и да промените еден дел од својот досегашен живот? Луѓето кои се обраќаат во ова видео доживеaлe многу катастрофи, подеми и падови пред да станат тоа што се и да дојдат во ситуација да одржуваат мотивациски говори на другите.

Motivation grid објави видео кое го најави како десет најдобри мотивациски говори. Слушнете го Peter Dinklage коj зборува за првите денови на работа, Mark Zuckerberg кој објаснува дека најголемиот успех доаѓа од слободата да направите неуспех, Steven Spielberg кој зборува дека мораме да со слушаме внатрешниот глас, а не туѓото мислење, JK Rowling која зборува за пропаднатиот брак и сиромаштијата од која почнала како пропаднат случај, Oprah Winfrey која гласно порачува дека мораме да сфатиме дека одговорноста за нашиот живот е во нас самите.

Освен нив, ќе ги слушнете и неверојатните говори и на Charlie Day кој кажува дека треба да останеме гладни за живот, Sylvester Stallone кој кажува дека после секој удар мора да станеме, Will Smith кој на свој единствен начин објаснува дека стравот е илузија, Eric Thomas кој ја прашува својата публика колку силно сака успех и Dr Martin Luther King кој испраќа порака дека мораме да веруваме во себе.

error: Content is protected !!