Како еден од основачите на Apple “прокоцка” 80 милијарди долари

Ако мислите дека сте направиле голема финансиска грешка, имаме утеха за вас. Во 1976 година Ronald Wayne на Apple го продаде својот удел од 10% од компанијата за 800 долари. Тој удел денеска вреди 80 милијарди долари.

ronaldwayneapple

На сликата лево Steve Jobs, десно Steve Wozniak и во средина Ronald Wayne човекот кој за 800 долари изгуби 80 милијарди долари.

[yop_poll id=”4″]

error: Content is protected !!