Вештина што за работодавците е една од најценетите

Кога размислувате кого да вработите, можеби најмудро би ви било да изберете кандидат, кој има развиено вештини на убаво пишување.

Со сигурност знаеме дека компаниите трошат милијарди долари секоја година на тренинг на креативно пишување, а на модерното работно место вработените секој ден праќаат по стотина меилови, исто пишуваат разни извештаи и комуницираат со клиентите. Во таа смисла слабата “пишана моќ” на вработениот може да го успори деловниот развој.

Едно од скорешните истражувања покажува дека пишаната комуникациска вештина е на врвот на листата што се однесува на вработените. Дури 73% од работодавците сакаат кандидат со силно пишани комуникациски вештини. Пишаната комуникација е трета по ред најпожелна вештина.

error: Content is protected !!