Пред 16 години Apple го претстави производот кој му донесе многу голем успех

Пред 16 години на овој ден 23 октомври Apple односно Steve Jobs го претстави првиот iPod, со што ерата на дискмени официјално заврши. Слоганот на тогашниот iPod беше “1000 песни во твојот џеб”.

Официјалната негова продажба започна на 10 ноември 2001 година. Првиот iPod имаше црно бел LCD екран со 5 гига хард диск во кој имаше капацитет за 1000 Mp3 песни. Цената по кој тогаш можеше да се купи беше 399 долари.

Related image

 

Видео од првото претставување на iPod.

[yop_poll id=”4″]

error: Content is protected !!