Во Јапонија дел од платата ќе се исплаќа во Bitcoin

Јапонската компанија, GMO Internet Group соопшти дека од март 2018 година, ќе понуди исплаќање на дел од платата, поточно до 100 000 јена ( 870 долари), во биткоини, за 4000 вработени лица.

Соопштено е и дека плаќањето на овој начин ќе биде прилагодено на законите во државата. Bitcoin пред неколку дена достигна вредност од 19 000 долари.

error: Content is protected !!