Утре државата ќе се задолжи за 24 милиони евра

Ново задолжување за враќање стари долгови. Државата утре на домашниот финансиски пазар планира да позајми речиси 24 милиони евра. Министерството за финансии ќе понуди 12-месечни државни записи во вредност од 7,7 милиони евра, како и 15-годишни државни обврзници во висина од 16,2 милиони.

Пред десетина дена Министерството за финансии издаде евро-обврзница со што не задолжи за половина милијарда евра.

error: Content is protected !!