Водечките криптовалути за само еден ден изгубија 30% од својата вредност

Откако вредноста на Bitcoin пред некој ден падна испод 10 000 долари,  веќе неговата вредност падна и испод 9000 долари. А тоа се случува и со другите водечки криптовалути како Ethereum или Ripple. Но една слика кажува повеќе од 1000 зборови. Обрнете внимание на последната колона.

Најголем пад од водечките криптовалути има Cardano дури 35% за само еден ден, а Cardano е петта криптовалута по вредноста на нејзината пазарна капитализација, но и третата криптовалута по пазарна капитализација Ripple доживеа пад од 28% во псоледните 24 часа. Засега најмал пад има Bitcoin од 15%

poveke kriptovaluti

 

error: Content is protected !!