Заев:Ќе плаќаме и казни само за да ги стопираме малите хидроцентрали, одлуката е донесена

Денеска, додаде премиерот Зоран Заев, можеме да се пофалиме дека донесовме одлуки да платиме колку треба казни за да ги стопираме малите хидроцентрали коишто ја уништуваат цела оваа околина.

-Свесни од минатото, заради пари не заради нешто друго, направиле договори од коишто државата ќе плаќа и на крајот да ќе платиме но тоа се само пари но ќе го зачуваме здравјето на луѓето, ќе ја зачуваме оваа природа и оваа убавина која што ја имаме и ќе ја оставиме надоградена со повеќе зеленило и заштитена“, посочи претседателот на СДСМ.

error: Content is protected !!