Во Скопје доаѓа првиот човек на Европската енергетска заедница, откако Владата прогласи кризна енергетска состојба

Во четврток во Скопје доаѓа првиот човек на Европската енергетска заедница Јанез Копачдознава ТВ 24.

Првиот човек на ЕЕЗ Копач, ќе оствари средби со енергетските власти во земјава, а со претседателот на Регулаторна комисија. Марко Бислимовски предвидена е заедничка прес конференција.

Копач доаѓа во Македонија два дена откако владата прогласи 30 дневна кризна енергетска состојба и одлучи да вбризга 65 милиони евра во енергетските компании.

error: Content is protected !!