Како прoектот Турција 2023, Турција веќе ја претвора во супер-сила

Амбициозниот план на Реџеп Таип Ердоган, Турција 2023, чини околу 1,5 трилиони долари, и според него Турција би требала до

Прочитај повеќе

Handelsblatt: Новата европска криза може да започне од Балканот

Турција и Русија забрзано го развиваат своето влијание во југоисточна Европа, а наредната европска криза, како и многу порано, би

Прочитај повеќе

Доаѓа крајот на евтината работна сила во средна и источна Европа!

Средна и источна Европа се соочуваат со завршување на една економска ера, која беше одбележана меѓу останатото и со евтината

Прочитај повеќе

Како стои Македонија со развојот, корупцијата, образованието и други клучни параметри

Македонската економија во четвртиот квартал на 2016 продолжи да бележи стабилен раст кој изнесува 2.4 отсто. Во истиот квартал има

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!