Мизо:Состојбата во автомобилската индустрија е критична и сериозно ги погодува добавувачите на автомобилски делови кои работат во Македонија

Факт è дека состојбата во автомобилската индустрија е критична. Сите медиуми и професионални организации во светот известуваа за ова, но

Прочитај повеќе

Во Бунарџик индиска компанија ќе гради фабрика

Индиската компанија од автомобилската индустрија „Малхотра“ ќе гради фабрика во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 2. Тоа е 12. инвестиција

Прочитај повеќе

Една од најразвиените земји во светот остана без автомобилска индустрија

Австралиската авто-индустрија официјално “умре” затоа што Holden филијалата на американската General Motors го затвори својот погон во Јужна Австралија, откако истото

Прочитај повеќе

Доаѓа крајот на евтината работна сила во средна и источна Европа!

Средна и источна Европа се соочуваат со завршување на една економска ера, која беше одбележана меѓу останатото и со евтината

Прочитај повеќе

Германски „Костал“ официјално започна со производство во Охрид

Германската компанија Костал денеска и официјално стартуваше со производствени активности за технолошко напредни и иновативни производи во областа на автомобилската

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!