Според Виенски институт планот за раст на ЕУ за Западен Балкан не ги решава клучните прашања 

Економски план на ЕУ за Западен Балкан на прв поглед изгледа ветувачки, но поблиската анализа открива дека нема суштина, дека

Read more

Според Виенскиот институт во Македонија нема „одлив“ туку „прилив на мозоци“

Додека Западен Балкан како регион во целина се соочува со „одлив на мозоци“, студија на Виенскиот институт за меѓународни економски

Read more

Виенскиот институт: 5% пад на БДП во Македонија и зголемување на невработеноста

Пад на македонскиот БДП за 5% оваа година, предвидува Виенскиот институт за меѓународни економски студии во најновата прогноза објавена во

Read more
error: Content is protected !!