Владата донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проекти за соларни електрани во Пехчево и Карбинци

Владата на денешната 125. седница донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проект на фотонапонска електрана со јачина од

Прочитај повеќе

Досега четири инвеститори пројавиле интерес да добијат статус на стратешки инвеститори во Македонија

Досега 4 инвеститори пројавиле интерес да добијат статус да бидат сратешки инвеститори во Македонија, објави Алсат. Од нив една е

Прочитај повеќе

Кои ќе бидат добитниците од ова? Нов закон за стратешки инвестиции во Македонија за проекти од најмалку 100 милиони евра

Владата на својата редовна 167-ма седница го утврди предлог-законот за стратешки инвестиции во Република Македонија – за проекти од јавен

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!