Дури 21.000 работници во земјоделскиот сектор останаа без работа во 2020 година

Во Земјоделскиот сектор 20,776 работници останале без работа за време на пандемијата предизвикана од Ковид – 19, покажува анализата на

Read more

Министерот за земјоделство Хоџа: Оваа не е најлошата година

Аријанит Хоџа, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, посочи дека ова не е катастрофална година за производителите на тутун и

Read more

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството, во коешто учествува со 31,2 процента. На второ

Read more

Со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството е југоисточниот регион

Најголемо учество во креирањето на бруто-додадената вредност во земјоделството има Југоисточниот регион со 29,7 отсто, покажува статистиката. По него следува

Read more

Greenyard доаѓа во Македонија: Добра вест за македонските производители на овошје и зеленчук

Доаѓаат убави вест за македонските производители на овошје и зеленчук, имено идната недела во Македонија ќе дојдат претставници на „Гринјард“,

Read more
error: Content is protected !!