Македонија на 54-то место, Словенија најатрактивна дестинација за инвестиции во регионот

Словенија е најатрактивна дестинација за инвестиции во регионот, потоа Црна Гора, Македонија, Србија, Хрватска, а најлоша од поранешните републики на

Read more

Анѓушев до кинескиот амбасадор: Кинеските инвеститори се добредојдени во Македонија

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, го прими новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина, Н.Е. Жанг Зуо.

Read more

Од 2012 до 2016 година хрватските стартапи добиле 100 милиони долари инвестиции

Atomico еврoпска инвестициска компанија која инвестира во технолошки стартапи во соработка со Slush, ги објави бројките за инвестициите во стартапите низ

Read more

Потенцијални пречки од ЗТД за инвестиции на бизнис ангели

Досега во Р.М. се направени неколку инвестиции на бизнис ангели во стартап компании. Инвестицијата на бизнис ангелите се реализира со

Read more
error: Content is protected !!