Истражување: Македонците би биле задоволни со просечна плата од 565 евра, a најмалку стравуваат дека ќе останат без работа

Порталот Vrabotuvanje.com.mk за време на првиот регионален онлајн-саем за вработување во Македонија (Виртуелни денови за вработување 2019) спроведе истражување со

Read more

Истражување и Развој како најзначајна конкурентска предност на компаниите во денешницата!

Секоја држава има потреба од зголемување на БДП, здрави и силни домашни компании, креирање на нови работни места, девизен прилив,

Read more

Oxford и Yale: Вештачката интелигенција во сите работи ќе биде подобра од човекот

Британскиот универзитет Oxford и американскиот универзитет Yale направија истражување за тоа како ќе изгледа светот за 45 години, кога вештачката интелигенција

Read more

Истражување за поддршка на млади претприемачи

ЦЕФЕ Македонија во рамките на проектот „Дијалог помеѓу младите луѓе и креаторите на политика“ извршува истражување за поддршката што младите

Read more
error: Content is protected !!