Народна банка ја намали каматната стапка и ќе ослободи 7 милијарди денари

По намалувањето на основната каматна стапка во јануари и март, Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на

Прочитај повеќе

НБРМ jа намали основната каматна стапка за 0,25 процентни поени од 2,75 на 2,50%

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ донесе одлука за намалување на основната каматна стапка за 0,25 процентни поени, односно

Прочитај повеќе

Добра вест за македонските компании и лоша вест за штедачите

Народната банка ја намали каматната стапка од 3,25 на 3 отсто за благајничките записи. Ќе паѓаат каматите на кредитите за компаниите,

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!