НБРМ ја намали основната каматна стапка на историско најниско ниво

Главното прашање за денес е дали ќе паѓаат ли каматите на кредитите кај домашните банки?Централната банка даде сигнал, ја спушти

Прочитај повеќе

Нема јасни знаци на економско опоравување, ЕЦБ е поготвена повторно да ги намали каматните стапки

Во услови кога Германија се наоѓа пред рецесија, Европската централна банка (ЕЦБ) е подготвена повторно да ги намали каматните стапки,

Прочитај повеќе

Се ближи крајот на историски ниските каматни стапки во еврозоната

Европската централна банка (ECB) почна да спроведува експанзивна политика сo високи монетарни стимуланси преку квантитативно олеснување, (Quantitive easing) од 2015

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!