Министерство за финансии: Во 2021 година јавниот долг бил 60,9% од БДП

Јавниот долг заклучно со 31.12.2021 година изнесува 60,9% од БДП, соопшти денеска Министерството за финансии. -Јавниот долг се одржува на

Прочитај повеќе

Според проекциите од Министерството за финансии, 34.000 денари просечна плата што ја спомна Заев нема да има

По изјавата на приемиерот Зоран Заев, дека просечната плата во наредните четири години ќе достигне 34.000 денари, денеска реагираа од

Прочитај повеќе

Министерството за финансии годинaва треба да отплати стари долгови во износ од 702 милиони евра!

Министерството за финансии утре ќе врати 166,4 милиони евра по основ доспеани долгови, и тоа 155 милиони евра за втората

Прочитај повеќе

Се олеснуваат условите за формирање и работење на инвестициските фондови

Министерството за финансии најави дека подготвува измени и дополнувања на Законот за инвестициски фондови со кои се врши доусогласување со

Прочитај повеќе

Министерството за финансии ќе воведе кредитно рангирање на кредитобарателите

Министерството за финансии подготвува измени на Законот за кредитно биро чија цел е воведување извештај за кредитната способност на кредитобарателите.

Прочитај повеќе

Министерството за финансии има комуникација со PayPal

“На барање на повеќе заинтересирани граѓани и фирми, Логин Системи ја информира јавноста дека Министерството за финансии започнало комуникација со #PayPal за

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!