Анкета: Мнозинството граѓани се против прогресивниот данок

Мнозинството граѓани не го поддржуваат прогресивниот данок кој почна да се применува на стартот на оваа година, а ќе биде

Прочитај повеќе

Eкономскиот советник на премиерот Битиќи: Владата не се откажува од прогресивниот данок – идната година ќе презентираме нов модел

Владата не се откажува од концептот на прогресивен данок, вели за Детектор, економскиот советник на премиерот Заев, Фатмир Битиќи. „Затоа

Прочитај повеќе

Ам Чам: Прогресивниот данок ќе ја намали продуктивноста, вработливоста и развојот на висококвалификуваните кадри

Американската стопанска комора (Ам чам) соопшти дека законот за личен доход се носи без јавна консултација. „Законот е веќе ставен

Прочитај повеќе

Апсурдите зад прогресивниот данок: Скандинавија, црвените фантазери и македонската мизерија

Во бизнисот има нешто што се вика БИЛАНС НА СОСТОЈБА, како крвна слика на една компанија…што во нејзе всушност има,

Прочитај повеќе

Економистите стравуваат од негативните ефекти од воведувањето на прогресивен данок

Откако македонските претприемачи и високо образованиот кадар (информатичари, лекари, инженери..) се спротиставија околу воведување на прогресивно одданочување, се повеќе економисти

Прочитај повеќе

Рамниот данок да остане а нека се воведе прогресивен данок – но надолу

Поддржувам рамниот данок да остане. Едноставен е и со пристоен процент. Ако веќе мора да се воведе прогресивен данок, тогаш

Прочитај повеќе

15 луѓе заработиле по над 1 000 000 евра во Македонија

Според податоците од УЈП што ги објави Министерството за финансии покажуваат дека највисокиот доход што бил остварен во 2016 година

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!