Владата донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проекти за соларни електрани во Пехчево и Карбинци

Владата на денешната 125. седница донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проект на фотонапонска електрана со јачина од

Прочитај повеќе

Државата ќе ги субвенционира физичките лица кои ќе инвестираат во соларни електрани на приватно земјиште

Државата ќе ги субвенционира и граѓаните кои ќе инвестираат во соларни електрани на приватно земјиште. Идната недела ќе биде распишан

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!