Државен завод за статистика: Бројот на невработени во Македонија изнесува 198.569 лица

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, активното население во земјава изнесува 957.623 лица, од кои вработени

Прочитај повеќе

Бројот на невработени во Македонија за прв пат падна под 200 000 лица

Според податоците на Државниот завод за статистика, во третото тримесечје од 2018 година, активното население во Република Македонија изнесува 958

Прочитај повеќе

Стапка на невработеност во Македонија по региони во 2016 година

Најголема стапка на невработеност од 42,2% има cевероисточниот регион (Куманово, Крива Паланка, Кратово, Липково …), втор регион по стапката на

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!