НБРМ: Се прошируваат можностите за отворање сметка во странство од страна на резидентите за трансакции со хартии од вредност во странство

Советот на Народната банка одржа редовна седница на која беше усвоена Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за начинот

Прочитај повеќе

Бизнисмените бараат да се тргнат бирократските пречки за да можат полесно да увезуваат работници од странство

Бизнисот бара да се тргнат бирократските пречки за да можат полесно да увезуваат работници од странство. Велат и глобалниот индекс

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!