На повидок нова „трговска војна“: Косово забрани увоз на компири и мед од Македонија

Косово забрани увоз на компири и мед од земјава. Оваа одлука на властите од Приштина следи како контрамерка на македонската

Прочитај повеќе

Кина го девалвираше јуанот и стави “рампа” за земјоделските производи од САД

Пекинг ја девалвираше својата валута на најниско ниво во последната деценија, и им нареди на државните компании да го прекинат

Прочитај повеќе

Marc Faber: Ако Donald Trump направи трговска војна повеќе штета ќе има САД отколку Кина

Еден од најголемите инвестициски авторитети Marc Faber изјавува дека ако има трговска војна која би ја преводел Trump повеќе штета ќе

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!