Трамп го возраќа ударот, го најави отворањето на социјалната мрежа Truth Social

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп кој беше брутално избркан од речиси сите социјлани мрежи, а неговите сметки избришани, поради неговите

Прочитај повеќе

За прв пат во САД бројот на слободни работни места поголем од бројот на невработени

На 29 Јуни 2018 година, за прв пат во Американската историја, Федералното биро за статистика на трудот објави податок, според

Прочитај повеќе

Реформата на Доналд Трамп е многу повеќе од намалување на корпорaтивниот данок

Даночната реформа на Трамп во САД, сигурно ќе биде најмногу коментирана фискална реформа во догледно време. Единствениот податок со кои

Прочитај повеќе

Ефектот Трамп: S&P 500 и Nasdaq го достигнаа највисокото ниво во историјата

На Wall Street во петокот, индексите на S&P 500 и Nasdaq го достигнаа највисокото ниво во историјата, благодарение на надежда на вложувачите

Прочитај повеќе

Marc Faber: Ако Donald Trump направи трговска војна повеќе штета ќе има САД отколку Кина

Еден од најголемите инвестициски авторитети Marc Faber изјавува дека ако има трговска војна која би ја преводел Trump повеќе штета ќе

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!