Деспотовски: Проектите што ги финансира Фондот за иновации досега креираа над 1.500 нови работни места

Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски денеска ја

Прочитај повеќе

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и почнале да ги враќаат парите

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното

Прочитај повеќе

Блаже Аризанов: Лудилото на Владата – по трет пат

Пуу јазк. Овие од Влада како со пченкарно брашно да се задоени. Прво со програмата на Фондот за Иновации и

Прочитај повеќе

Целата листа на компании кои добија пари од Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој, објави кои компании добиле грантoви од фондот како и колку секоја компанија поединечно добила

Прочитај повеќе

Објавен првиот повик за кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија

Првиот јавен повик за кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија денеска е објавен на веб-страниците на Владата и на

Прочитај повеќе

Кои компании добија пари од фондот за иновации за намалување на загаденоста на воздухот?

Избрани се петте иновативни компании што понудија технолошки решенија за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Македонија

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!