Генерално годишно собрание на CEN и CENELEC (Европски тела за стандардизација)

Институт за стандардизација на Република Македонија во периодот од 7-8 јуни 2016 година ќе го организира XII-то Генерално годишно собрание на CEN и CENELEC (Европски тела за стандардизација), кое ќе се одржи во хотелот “Александар Палас” во Скопје. На настанот се очекува присуство на околу 60 земји учеснички и преку 250 претставници на земјите членки на CEN и CENELEC.

Во организација на овој настан ИСРМ предвиде можност македонските компании да ги претстават своите производи и услуги пред ваков европски аудиториум.

За таа цел Ве информираме и повикуваме да земете учество на Саемот за индустрија и образование со претставување на Вашата компанија во една од халите во хотелот “Александар Палас” во Скопје, каде што е планирана можност да се закупи штанд за време на одржување на настанот. За сите подетални информации можете да се обратите до ИСРМ на тел: +38923247150 или на мејл: isrm@isrm.gov.mk

http://www.isrm.gov.mk/event/skopje2016.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!