4 специфични навики на богатите луѓе

Еве што заедничко имаат милионерите

Од проучувањето на милионерите и не милионерите, експертот за богатство Tom Corley истакна дека одвоил четири дневни навики по што се разликуваат имотните од не толку имотните луѓе.

Стануваат рано. Corley открил дека богатите луѓе се будат три часа пред работа, користејќи го тоа време да завршат различни задачи.

Имаат to-do листа и се држат до неа.  Дури и да има само неколку точки на таа листа, ја завршуваат секоја задача пред крајот на денот.

Грижи се за твоето здравје. Богатите луѓе вежбаат, внимаваат што јадат, и не се оддаваат на алкохол многу често.

Раководи со твоето време. Богатите луѓе не трошат ниту минута од нивниот ден. Тие секогаш прават нешто да се подобрат себеси или да научат нешто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!