EQ Кафе – “Мoќ На Кoмуницирање”

Придружете се на оваа бесплатна работилница за Емоционална Интелигенција. Искористете го вашиот ментален стил на размислување за подобра комуникација со другите.

Комуникацијата е предизвик – особено тогаш, кога луѓето една иста ситуација ја гледаат на многу различни начини. Често сме фатени во ситуација во која “јас сум во право” и ги осудуваме другите, така што таквата комуникацијата набргу завршува со неуспех. Во свет полн со неслога и недоразбирања, можеме ли да зборуваме едни со други? Многу е полесно кога ќе разбереме колку e различен умот кај секој човек и како тоа влијае на нивниот начин на комуницирање.

БЕНЕФИТИ:
Ќе добиете краток “Brain Brief Profile” (“Краток Ментален Профил”) и ќе научите:
• Зошто комуникацијата излегла надвор од коловоз и како да се врати на вистинскиот пат?
• Како вашиот “Начин на размислување” ја помага и ја попречува комуникацијата?
• Како “Brain Brief Profile”-от може да се искористи во претставување на клучните вештини на емоционалната интелегенција

Кој: секој кој е заинтересиран за практикување на емоционалната интелегенција за себе, на работа/дома/училиште или како лидер/едукатор/менаџер.

Што: бесплатна работилница
Кога: 21-ви јуни, 15 – 16:30ч
Каде: ул: “ДоситејОбрадович” 14/1-2, 1000 Скопје
Како: регистрирајте се на nela.joleska@6seconds.org или на следниот линк: https://www.eventbrite.com/e/eq-conversation-cafe-skopje-brains-for-communication-in-macedonian-tickets-26001318644
Контакт: +389 78 202 616; +389 2615 8449
Организатор: EQ Excellence – Six Seconds Network Leader

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!