Microsoft им помага на компаниите да добијат увид во преференциите на потрошувачите

Голем број на компании и организации не прашуваат за парите што треба да се дадат за можноста да добијат увид во податоците кои им помагаат да ги разберат навиките на потрошувачите. Кога нешто можете да предвидите, тогаш имате голема предност на пазарот, наведуваат аналитичарите.

Пред неколку години, Microsoft го лансираше Bing Predicts, проект кој има за цел точно да ги предвиди спортските настани и избори со комбинирање на голем број податоци со алгоритам на механичко учење. Но до сега, Bing Predicts немал поширока употреба,

Microsoft лансираше свој Cortana Intelligence систем со Bing Predicts услуга за да се добие консултантски програм наменет пред се за компаниите. Програмот би требало да им помогне на сопствениците на компаниите да ги анализираат и добијат податоците за преференциите на потрошувачите, расположението на корисниците, демографијата и трендовите во индустријата.

Освен тоа, Microsoft го претстави и Power BI Embedded сервисот кој ќе биде достапен од 11 Јули. Исто така Data Science Summit би требало да се одржи во Септември во Атланта.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!