DIGIT Web – Developing Interactive Websites

DIGIT (Design and Interactive Graphics in IT) претставува едукативна работилница на различни теми во полето на дизајнот и програмирањето. Скратено од Design and Interactive Graphics in IT, датира уште од 2013-та година и е создаден со цел студентите од сите факултети да се здобијат со вистинско техничко знаење во овие полиња (графички, апликациски, интерактивен и било каков друг дизајн). Успехот на DIGIT ги надмина сите досегашни проекти од сличен карактер и овозможи посета на врвни компании од оваа област.

Темата на овогодинешното издание на Digit Web e „Community Websites“, односно веб-сајтови за заедницата, сајтови кои решаваат одреден нејзин проблем. Под „проблем“ би се подразбрало дека на овогодинешниот ДИГИТ ќе се прават веб-сајтови за организациии – владини или невладини.

За време на интерактивната петдневна работилница, која ќе се одржи од 28.11-02.12.2016 во просториите на HUB Скопје, натпреварувачите ќе креираат свои дела (веб-страни) со фокус на front-end дизајнот под менторство од вистински експерти во одредената област.

Апликацијата се затвора на 20.11.2016, во 12:00, пладне, а набрзо потоа избраните учесници ќе бидат исконтактирани. Котизацијата за настанот изнесува 300 денари.

Aплицирајте на: https://goo.gl/forms/NXdlrUrVdI7YPDTA2
Kaпацитет: 30 учесници
Краен рок: 20.11.2016, недела 12:00, пладне

Датум: 28 ноември 10 часот до 2 декември 18 часот

error: Content is protected !!