Ministry of Data Meetup Skopje

Ministry of Data во соработка со Фондацијата Метаморфозис ве покануваат на Мinistry of Data meetup во Скопје!

Што е Ministry of Data?

Ministry of Data е регионален предизвик за креирање апликации кој го поддржува креативниот потенцијал на младите луѓе, отворените податоци и напредокот на технологијата за инклузивно управување на подрачјето на западен Балкан. Доколку имате идеја како да ги трансформирате нашите градови и да го подобрите управувањето, ефективноста и учеството на јавноста на ниво на градови, и имате 18 или повеќе години, Ве повикуваме да ни се придружите! Рокот за пријавувавње е 28 ноември 2016 година.

Дали имате идеја како да ги трансформирате нашите градови и подобрите владеењето, ефективноста и јавното учество на локално ниво?

Дали твојата идеја е применлива на Западен Балкан?
Дали обожаваш да анализираш и обработуваш податоци за јавно добро: ако можеш да најдеш начин да разбереш, ќе разбере и граѓанинот.

Визуелизации/аналитики, мобилни апликации и други е-решенија се добредојдени. Два тима ќе освојат менторски шеми по своја мерка и парична награда од 2500 американски долари.

Дали ве интересираат спацијални податоци? Може да добиете специјална награда од дополнителни 2500 американски долари за најдобри визуелизации/аналитики, мобилни апликации и други е-решенија кои користат спацијални податоци.

Дали имаш минимум 18 години?

Тогаш придружи ни се! Рокот е до 28 ноември.
Регистрирај се и аплицирај на http://www.ministryofdata.info/

Следете го развојот на настаните на Фејсбук страницата: https://www.facebook.com/Ministry-of-Data-895465933928755/

Датум: 24 ноември (четврток) од 17 часот

Локација: Cresha Bar

error: Content is protected !!