Цената на секој модел на iPhone низ историјата

До цената која што надминува 1000 долари колку што чини најновиот iPhone X не е дојдено преку ноќ. Затоа е интересно да се види како поскапувањето се одвивало низ историјата, да бидеме попрецизни од првиот iPhone кој искочи 2007 година до последниот iPhone од септември 2017 година моделот X.

Првиот iPhone кој искочи на 29 Јуни 2007 година чинеше помеѓу 499-599 долари, а цената на вториот iPhone 3G кој искочи нa 11 Јули во 2008 година беше од 199-299 долари, додека третиот модел iPhone 3GS кој искочи на 19 Јуни во 2009 година исто така чинеше помеѓу 199-299 долари.

А најголемото поскапување се случи со моделот iPhone 6s Plus кој беше пуштен на 25 септември 2015 година чија цена изнесуваше од 749-949 долари односно поскапување од цели 500 долари во однос на моделот iPhone 6 Plus, а Apple со последниот модел на iPhone (моделот iPhone X) ги сруши сите рекорди во однос на цената и тој чини помеѓу 999-1149 долари.

Дали следниот модел на iPhone ќе ја надмине цената од 1200 долари ќе покаже времето.

iphoneceninizgodini__15

error: Content is protected !!