KFC ќе го отвори својот прв ресторан во Словенија

Ланецот за брза храна Kentucky Fried Chicken (KFC) го потврди отворањето на своите први ресторани во Словенија.

Првиот ресторан ќе го отворат на автопат кај бензинската пумпа на OMV во близина на Марибор.

Повеќе детали засега не се познати. Во Хрватска имаат повеќе ресторани пред се во Загреб и еден во Сплит. Во Виена пет, а во цела Унгарија речиси 50.

Во Македонија ќе нема, бар не во блиска иднина ресторан од ланецот за брза храна Kentucky Fried Chicken (KFC).

error: Content is protected !!