Под водство на Доналд Трамп стапката на невработеност во САД е на рекордно ниско ниво!

Може некој да го сака или да не го сака Доналд Трамп, но неговите економски резултати се импресивни. Уште во јануари оваа година Macedonian Business Hub пишуваше за неговите мерки во текстот Трамп ги намали даноците а компаниите ги зголемуваат платите и бонусите за сега стапката на невработеност во април во САД  да падне на 3,9 проценти, што е најниска стапка во изминатите 17.5 години.

Според Секретаријатот за труд, во април биле отворени нови 164.000 работни места надвор од земјоделскиот сектор, додека ревизија на податоците од март покажа дека биле отворени 135.000 нови места, место претходно пресметаните 103.000.

Политиката на намалување даноци дава резултат во САД! Додека во Македонија се очекува зголемување на даноците од следната година. Ако ве интересира повеќе даночната реформа кој ја направи Доналд Трамп прочитајте го следниот текст Реформата на Доналд Трамп е многу повеќе од намалување на корпорaтивниот данок.

error: Content is protected !!