Трамп: Русија и Саудиска Арабија се виновни за паѓањето на цените на американските акции

Американскиот претседател Доналд Трамп за денешното стрмоглаво паѓање на цените на американските акции ја обвини борбата меѓу Саудиска Арабија и Русија за удел на пазарот и „лажните вести“, без да прецизира на какви вести мисли.

Во серија твитови, Трамп, исто така, изјави дека падот на цената на нафтата ќе им биде од корист на Американците. Тоа ќе биде „добро за потрошувачите, цената на бензинот ќе се паѓа!“, напиша Трамп на својот профил на Твитер.ж

error: Content is protected !!