Еве кои акции биле најтргувани на Македонска берза во 2020 година

Во годишниот билтен за 2020 година за индексот МБИ 10 што го објави Македонска Берза, покажува дека акциите на Комерцијална Банка со промет од 39 милиони евра биле најтргувани акции лани на МБИ 10 индексот на Македонска берза.

На второ место по промет се акциите на Алкалоид со промет од 18 милиони евра, на трето место се акциите на НЛБ Банка со 11,6 милиони евра промет, а на четврто место се акциите на Макпетрол со промет од 11 милиони евра.

На последно место по промет се акциите од Македонски Телеком со промет од 0,5 милиони евра.

Вкупниот промет на акциите што котираат на МБИ 10  индексот лани изнесувал 96 милиони евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!