Во Србија започна да се произведува руската вакцина Спутник V

Рускиот фонд за директни инвестиции (РДИФ) на својата веб-страница објави дека заедно со институтот Торлак го почнал производство на руската вакцина Спутник V во Србија.

Според рускиот фонд, Србија стана првата земја во јужна Европа што ја произведува Спутник V. Производството на вакцината во Србија ги задоволува највисоките стандарди во производството на вакцини, се наведува на веб-страницата на РДИФ.

Вакцината, додаваат тие, подоцна може да почне да се извезува во другите земји во регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!