Битиќи:Ќе стигнеме до бруто плата од 750 евра за три месеци

ВМРО-ДПМНЕ кажа дека ќе ја направи просечната плата од 750 евра, но не кажаа дали тоа е бруто или нето, a ние за три месеци ќе стигнеме до бруто плата од 750 евра, нешто што и го најавивме, вели Фатмир Битиќи, потпретседател на СДСМ.

-Буквално на 1.200 денари сме од разликата од 30.000 денари просечна плата, рече Битиќи. Вели дека се залагаат платите да бидат минимум 50 отсто над минималната плата.

error: Content is protected !!