Македонските градежници со намалена договорена и извршена работа во странство

Во периодот јануари – декември 2021 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 156 214 000 денари, што е за 19,4% помалку во споредба со истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Според ДЗС, минатата година градежната оператива од државава во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 134 979 000 денари, што е за 9,3% помалку во споредба со истиот период од претходната година.

Домашната градежна оператива лани извршувала градежни работи во Босна и Херцеговина, Германија, Црна Гора, Бугарија, Косово и Србија.

error: Content is protected !!